Odprta Kuhinja

Presna borovničeva torta

Odpri galerijo
A+   A-
Ta recept bo prišel prav vsem, ki se že otepajo borovnic.



Naštete sestavine ustrezajo torti s premerom 20 cm.

Sestavine


Podlaga
- 150 g datljev
- 80 g orehov
- 80 g mandljev
- 2 žlici presnega kakava
- 1 žlica kokosovega masla

Krema
- 350 g indijskih oreščkov
- 100 g borovnic
- 180 ml kokosovega mleka
- 200 g kokosovega masla
- sok 1 limone
- 7 žlic agavinega sirupa

Priprava


1. Podlaga: Vse naštete sestavine vržemo v blender ter jih pošteno zmešamo. Dobljeno gosto zmes potisnemo ob dno tortnega obroča.

2. Krema: Indijske oreščke namočimo čez noč. Tekočino odlijemo, oreščke pa skupaj s preostalimi sestavinami zmiksamo do gladke kreme. Notranjo stran tortnega obroča obdamo z acetatno folijo, nato tortno dno prelijemo s kremo.

3. Tortico za najmanj 6 ur skrijemo v hladilnik, da se strdi.

4. Po vrhu simpatične torte namečemo borovnice, nato pa z njo očaramo vse ljubitelje presnih sladic. Pečica pa naj ostane hladna.
Poskusite še: Palačinka iz pečice

Fotografija: Midvakuhava.si
Datum Objave: 4.7.2018 ob 06:07

Več iz te teme:

veganskoborovnicepresnopresna torta

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.