Recept za briško češnjevo marmelado
Odpri galerijo
A+ A-
Drobna črnikasta karnijevka (stara sorta) je primerna za marmelade.
Sestavine
- 10 kg zrelih razkoščičenih sladkih češenj sorte karnijevka
- od 0,5 do 1 kg sladkorja
Priprava
1. Češnje damo v visok lonec in kuhamo na zmernem ognju, da počasi zavrejo.
2. Dodamo sladkor in še deset minut kuhamo na močnem ognju.
3. Pustimo en dan, da se mešanica ohladi. Po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom.
4. Ponovno segrejemo, nato vročo marmelado nalijemo v pripravljene steklene kozarce. Takoj zapremo in pokrijemo z debelejšim prtom, da se počasi ohlaja.
Preberite še: Eksperiment: cvetlične marmelade
Po receptu Aleksija Mavriča, besedilo Toni Gomišček
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 4.6.2018 ob 12:06