Odprta Kuhinja

Recept za kraško joto

Odpri galerijo
A+   A-
Odlično kosilo po obilnem vikendu.



Jed je bila skuhana v okviru projekta Kuhna pa to pod kuhalnicami otrok, združenih v skupino Punčke Maje in čeljustnika z OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

Sestavine


- 600 g kisle repe, 800 g krompirja
- 300 g fižola češnjevca (kuhanega)
- par in pol domačih svežih pečenic
- 2 žlici oljčnega olja ali domača mast
- solni cvet, poper
- 6 strokov česna
- 2 lovorova lista, 1–2 žlici moke

Priprava


1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slanem kropu do mehkega. Ko je kuhan, ga odcedimo in grobo razdrobimo, da so še vidni koščki krompirja.

2. Repo oplaknemo v hladni vodi. Pristavimo jo v hladni vodi, posolimo, zavremo in kuhamo približno 60 minut.

3. Kuhano ocedimo in stresemo h kuhanemu krompirju.

4. Pečenice kuhamo približno 30 minut.

5. Ko so kuhane, jih olupimo, narežemo na kolobarje in dodamo v joto.

6. Olupimo in drobno nasekljamo česen. V posebni ponvi segrejemo oljčno olje ali domačo mast, med mešanjem prepražimo moko, a pazimo, da se ne obarva. Takoj dodamo česen, premešamo, da zadiši, potem pa vse skupaj stresemo v lonec z repo.

7. Dodamo kuhan fižol z malo ali vso fižolovo vodo, v kateri se je kuhal, in začimbe.

8. Kuhamo še približno 10 minut.
Priporočamo še: Osem zlatih pravil za pripravo izvrstne rižote

Fotografija: Anka Peljhan
Datum Objave: 21.1.2019 ob 07:01

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja