Odprta Kuhinja

Recept za morsko rižoto

Seafood paella in the pan
Odpri galerijo
A+   A-
Pričarajte si Sredozemlje na krožniku: receptov je nešteto, morske sadeže pa lahko poljubno kombiniramo.



Velja pravilo: V morski rižoti nikoli ne uporabljamo parmezana.

Sestavine za 4 osebe


- 300 g lignjev
- 500 g klapavic (nekaj jih pustimo v lupini)
- 300 g repkov kozic
- 300 g riža
- dl belega vina
- ribja osnova oz. voda nekaj vejic peteršilja
- majhna čebula
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- sol, poper

Priprava


1. Očiščene lignje narežemo na približno centimeter velike kolobarje in v ponvi pokuhamo, da se zmehčajo.

2. Na oljčnem olju dušimo drobno sesekljano čebulo, dodamo meso klapavic, zalijemo z malo osnove (če je nimate, uporabite vodo) in kuhamo nekaj minut.

3. Dodamo lignje in riž in hitro prepražimo, dodamo sesekljan česen, da zadiši, zalijemo z vinom, premešamo, potem dodamo toliko tekočine, da je riž pokrit; prilivamo jo sproti, ko povre.

4. Nekaj minut pred koncem dodamo kozice in peteršilj ter jed začinimo.
Priporočamo še: 16 najbolj uporabnih zelišč

Recept: N. Z.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 19.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

morska rižota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja