Recept za bučno marmelado s citrusi

Sezonsko! Za 4 kozarčke po 2 dl.

Sestavine

– 2 srednje veliki buči hokaido (pribl. 1 kg)
– 200 g sladkorja (beli ali rjavi)
– 1 pomaranča
– pol limone

Priprava

1. Buče olupimo in izdolbemo semena. Nato meso narežemo na majhne koščke, jih posujemo s tretjino sladkorja, dobro premešamo in pustimo stati čez noč v hladilniku.

2. Naslednji dan buče najprej skuhamo do mehkega. Nato dodamo še preostanek sladkorja, sok sveže stisnjene pomaranče in limone ter vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom do gladke strukture. Kuhamo še približno 5 minut in vmes občasno premešamo.

3. Marmelado nalijemo v pogrete kozarčke, pazimo, da dobro zapremo. Kozarčke pokrijemo in jih počasi čez noč ohladimo.

Priporočamo še: VIDEO: Namigi za nove jedi z ajdo

Recept: Renato in Davor Bračič, Mojstri okusov
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana