Odprta Kuhinja

Recept za piščančje fajitas

A+   A-
Fajitas se jejo z rokami.



Mariniranje: 10 minut; priprava: 15 minut.

Sestavine


- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
- lupinica in sok 2 eko limet ali limon
- 2 žlici belega sladkorja
- pol žličke kajenskega popra
- žlička mletega cimeta
- 2 žlici origana
- 2 čebuli
- 3 paprike
- 3 žlice olja
- lonček kisle smetane
- 12 tortilj
- omaka iz trgovine: guacamole, paradižnikova salsa

Priprava


1. V posodi zmešamo sok in lupino limet, sladkor, kajenski poper in cimet, temeljito premešamo.

2. Piščančje prsi narežemo trakove in jih damo v posodo v marinado, pokrijemo in postavimo v hladilnik za 10–20 minut.

3. Medtem narežemo čebulo in papriko na kocke ali tanke rezine in prihranimo.

4. Tortilje na suhi vroči ponvi popečemo na obeh straneh. Polagamo jih na krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople in mehke.

5. V ponvi segrejemo olje in na močnem ognju popečemo marinirane piščančje koščke. Dodamo narezano čebulo in papriko ter pražimo, dokler ni meso lepo zapečeno in zelenjava nežno mehka, a še vedno sočna. Običajno zadoščajo 3–4 minute na močnejšem ognju.

6. Skuhano mešanico stresemo v skledo in postavimo na mizo, skupaj s pogretimi tortiljami, omakami in kislo smetano. Jed si vsak sestavi sam: tortiljo sproti premaže z nekaj omake, doda piščančjo mešanico, na vrh še malce smetane in vse skupaj zvije. Samostojen obrok.
Koristen nasvet: Da tortilje ostanejo mehke, jih dobro pokrijte s pokrovko, in če dodamo še čisto kuhinjsko bombažno krpo, ne bo odveč.

Naredimo vnaprej: Marinirajte meso in narežite čebulo.

Priporočamo še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 12.8.2018 ob 17:08

Več iz te teme:

piščanecfajitas

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.