Recept za poširane hruške Meghan Markle

V začinjenem pomarančnem soku.

Kot smo že pisali, je Meghan Markle včasih ustvarjala svoj kulinarični blog Tig. Moramo priznati, da se tja vsake toliko zatečemo po kuharski navdih, saj, kolikor je na njem sploh še dostopnih vsebin, vedno kaj najdemo. Skuhali smo že njeno bučkino omako bolonjeze, tokrat pa smo se odločili preizkusiti recept za poširane hruške, ki so, mimogrede, božanske!

Sestavine

– 10 hrušk viljamovk
– 1 liter pomarančnega soka
– sok in lupinica dveh limon
– 200 gramov medu
– 1 žlička cimeta
– 1 žlička ingverja v prahu
– 1 žlička kardamoma
– 1 strok vanilje
– 3 vejice rožmarina
– nasekljana pistacija
– nekaj vejic mikrobazilike za okras (lahko izpustite)

Priprava

1. Zmešajte pomarančni sok, limonino lupinico in sok ter med v dovolj velikem loncu, da boste vanj potopili hruške. Zavrite.

2. Olupite hruške, peclje pa pustite. Previdno jih izkoščičite, nato pa naj počakajo v limonovem soku.

3. Nato hruške predenite v lonec s pomarančnim sokom, ki naj rahlo brbota. Kuhajo naj se od ene do treh ur, odvisno od njihove zrelosti, vsake toliko pa jih obrnite. Če so se že zmehčale, preverite s tankim nožem.

4. Hruške vzemite iz tekočine ter slednjo reducirajte do teksture, kakršno ima sirup. Ohladite in prelijte hruške.

5. Na krožnik polijte pomarančno redukcijo, nanjo postavite hruško ter potresite s pistacijami in baziliko. Postrezite takoj.

Preberite še: Recept za briami

Fotografije: Reuters, Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana