Odprta Kuhinja

Recept za vegansko slanino

Odpri galerijo
A+   A-
Ali hrustljave rezine jajčevca.


Sestavine za 2 osebi


- jajčevec
- sojina omaka
- oljčno olje
- poper
- javorjev sirup

Priprava


1. Jajčevec podolgem narežemo na tanke rezine. Uporabimo dober nož s širokim rezilom, da je rezina tanka in da ostane cela. Res se potrudimo, da so rezine enake debeline, to je bolj pomembno kot to da so izredno tanke, ker želimo, da se enakomerno spečejo. Sproti jih dajemo v skeldo slane vode in pustimo tako približno pol ure. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Rezine jajčevcev odcedimo, nato zlagamo na papirnato brisačo, popivnamo in to ponavljamo, dokler niso rezine jajčevcev povsem suhe.

2. Pripravimo nizek pekač, obložen s peki papirjem. Rezine zlagamo na pekač in jih premažemo s pripravljeno omako.

3. Za omako zmešamo sojino omako, poper, javorjev sirup in oljčno olje (v tem vrstnem redu). Uporabimo čopič za premazanje.

4. Ko začnejo dobivati barvo po robovih, pekač vzamemo iz pečice, rezine obrnemo in premažemo. Vrnemo v pečico za pibližno pet minut, dokler niso rezine pečene tudi po tej strani. Treba je paziti, da se ne zažgejo, tudi pol minute je odločilne!

5. Pečene zlagamo eno zraven druge na večji krožnik. Toplih ne zapiramo v posodo s pokrovom, ker bi izgubile hrustljavost.

6. Ponudimo vroče ali ohlajene kot prilogo k omaki iz fižola. Kot nadomestek za slanino so rezine jajčevcev odlične za zvitke, na odprtih sendvičih, z belim kruhom kot prigrizek zraven piva, na pici, s polento, na drobno narezane posipamo po že gotovih jedeh.
Priporočamo še:  Jajčevci: Triki za fit pripravo
Datum Objave: 23.7.2018 ob 11:07

Več iz te teme:

brezmesne jedijajčevci

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja