Ribji file v limonovi omaki s kaprami

Najbolje iz sveže ribe.

Jed bo gotova v 10 minutah.

Sestavine

– 4 večji ribji fileji (losos, brancin, orada, panga, oslič, pogojno postrv)
– 2 žlici oljčnega olja
– 2 žlici masla
– 30 g vloženih kaper
– strok česna
– sok večje sočne limone, sicer iz dveh
– pol šopka peteršilja
– timijan, rožmarin, sol

Priprava

1. V ponvi segrejemo maslo in v njem kapre, česen, peteršilj, limonov sok in timijan ter rožmarin. Omako odstavimo, prelijemo v skodelico in prihranimo.

2. Fileje ribe začinimo s soljo, poprom.

3. V isto ponev potem nalijemo malo oljčnega olja in v njem opečemo ribje fileje, na vsaki strani 2 minuti (odvisno od debelosti, losos bo najbrž potreboval kakšno minuto več) nad srednje močnim plamenom.

4. Pečene fileje naložimo na krožnik in prelijemo s kaprovo omako. Ponudimo z njoki in veliko skledo zelene solate z rukolo in malimi češnjevimi paradižniki iz rastlinjaka.

Poizkusite še: Špargljeva pita s slanino

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana