Ričet s Šmarne gore

Planinska specialiteta!

Sestavine

– 300 g ješprenja
– 200 g fižola
– 300 g prekajenega mesa
– lovorov list, majaron, luštrek
– peteršilj, list in korenina
– 3 korenčki
– 1 por
– 1 čebula
– 2 stroka česna

Priprava

1. Čez noč namočimo fižol. Zjutraj vodo odlijemo, v lonec prilijemo svežo vodo in fižol skuhamo z lovorovim listom.

2. V drugem loncu skuhamo ješprenj skupaj s kosom prekajenega mesa (šunke, prekajenih reber, šinka).

3. Med kuhanjem v lonec postopoma dodajamo narezano zelenjavo: najprej na kocke narezano korenje, narezano peteršiljevo korenino, nato por, sesekljano čebulo in česen. Uporabimo lahko tudi narezano kolerabo ali zeleno.

4. Začinimo z majaronom, lovorovim listom, ščepcem luštreka, solimo in popramo.

5. Kuhamo dobro uro, da se ješprenj skuha. Na koncu primešamo kuhan fižol in nasekljan peteršilj.

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana