Riževa krema s prelivom iz črnega trna

Plodovom črnega trna rečemo trnulje – za vsak primer, če kdo ne ve.

Sestavine

– 2 dl riža
– 6 dl mleka ali rastlinskega mleka
– po ščepec cimeta, vanilje, soli
– zvrhana pest trnulj, okoli 100 g

Priprava

1. Skuhamo mlečni riž z dodatkom vanilje, cimeta in soli. Ne uporabimo sladkorja, ker ne paše v mlečni riž. Z mešalnikom riž zmešamo v kremo in prelijemo s prelivom iz trnulj ter okrasimo z različnim jedilnim cvetjem.

2. Preliv: naberemo trnulje in jih 5 minut dušimo v vroči kopeli nad kropom. Nato jih skozi cedilo dobro pretlačimo, da dobimo preliv.

Namigi: Jedilno cvetje vas bo razveselilo ne glede na to, za katero jed ga uporabite, pravi Katja. Užitnost pa ni odvisna samo od vrste ali sorte rastline, opozarja, največkrat je odločilna ekološka vzgoja rastlin. Škropljeno okrasno cvetje in cvetje neznanega izvora ni primerno za kulinariko.
Preberite še: Kaj pove o vas vaša kuhinja?

Fotografija: Arhiv

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana