Rižota z morskimi sadeži

Spomnila vas bo na poletje.

Sestavine

– ½ srednje velike čebule
– šopek peteršilja
– 500 g morskih sadežev
– 500 g riža
– sok polovice limone
-skodelica graha
– paradižnikova mezga
– oljčno olje
– sol

Priprava

1. Čebulo nasekljamo, prepražimo v globlji ponvi ali voku in primešamo nasekljan peteršilj ter grah.

2. Dodamo morske sadeže, posolimo in dušimo toliko časa, da se zmehčajo.

3. Dodamo paradižnikovo mezgo, počakamo, da zavre in vmešamo riž. Dolijemo vodo (na skodelico riža tri skodelice vode), ko zavre, kuhamo na šibkem ognju, dokler se riž ne skuha in voda povre.

4. Postrežemo in sanjarimo o poletju.

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana