Odprta Kuhinja

Rižota z morskimi sadeži

Spanish cuisine: paella with seafood and chorizo sausages
Odpri galerijo
A+   A-
Spomnila vas bo na poletje.


Sestavine


- ½ srednje velike čebule
- šopek peteršilja
- 500 g morskih sadežev
- 500 g riža
- sok polovice limone
-skodelica graha
- paradižnikova mezga
- oljčno olje
- sol

Priprava


1. Čebulo nasekljamo, prepražimo v globlji ponvi ali voku in primešamo nasekljan peteršilj ter grah.

2. Dodamo morske sadeže, posolimo in dušimo toliko časa, da se zmehčajo.

3. Dodamo paradižnikovo mezgo, počakamo, da zavre in vmešamo riž. Dolijemo vodo (na skodelico riža tri skodelice vode), ko zavre, kuhamo na šibkem ognju, dokler se riž ne skuha in voda povre.

4. Postrežemo in sanjarimo o poletju.

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 9.3.2018 ob 07:03

Več iz te teme:

mesne jedimorski sadežirižotamorska rižota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja