»Rožičkolada« z nakaljenimi sončničnimi semeni

Tudi čokolada iz rožičev in nakaljenih sončničnih semen je lahko, če jo uživamo v majhnih količinah, funkcionalno živilo.

Za rožiče vemo, da so zdravi, dobri za prebavo, da delujejo proti krčem in so že po naravi sladki. Jedi, pripravljenih iz njih, tako ni treba sladkati. Če pa jih dopolnimo še z drugimi zdravimi sestavinami, lahko pripravimo odlične prigrizke za sladkanje in uživanje.

Sestavine

– 80 g kakavovega masla, 60 g rožičeve moke, 20 g mace v prahu
– 20 g mletega kokosovega sladkorja
– 50 g nakaljenih in posušenih sončničnih semen
– 20 g jagod goji, 2 g mešanice začimb za medenjake

Priprava

1. Kakavovo maslo raztopimo na sopari. Dodamo vse sestavine, razen sončničnih semen in jagod goji.

2. Zmes gladko razmešamo.

3. Nežno vmešamo še nakaljena sončnična semena in jagode goji.

4. Razmažemo na pladenj, obložen s papirjem za peko, in postavimo v hladilnik, da se strdi.

5. Po približno 30 minutah je zmes že toliko trda, da jo z desertnim nožem brez težav zarežemo in postavimo nazaj v hladilnik.

6. Ko doseže končno trdoto, jo po zarezah lažje razlomimo.

Priporočamo še: Osem zlatih pravil za pripravo izvrstne rižote

Fotografija in recept: Suzana Kranjec

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana