Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo

Izberite večje sardele.

Priprava 15 minut, čas peke 10–15 minut.

Sestavine

– 750 g sardel
– 3 čebule
– 5 večjih paradižnikov
– 2 veliki kroglici mocarele
– bazilika
– sol
– oljčno olje

Priprava

1. Rdečo čebulo narežemo na kolobarje in položimo na dno višjega pekača. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Paradižnike in mocarelo narežemo na tanke rezine in prihranimo.

3. Zdaj se lotimo sardel. Odstranimo jim glave, drobovino, jih oluskamo in oplaknemo v osoljeni vodi.

4. V pekač na čebulo položimo sardele, vmes pa položimo rezine paradižnika in mocarele.

5. Tu pa tam dodamo še list bazilike in vse skupaj rahlo posolimo. Potisnemo v segreto pečico in pečemo 10–15 minut.

6. Ponudimo z zeljno solato.

Preberite še: Novi gurmanski kotički na Hrvaškem, ki jih morate obiskati še to poletje

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana