Odprta Kuhinja

Segedin golaž

Odpri galerijo
A+   A-
Za dneve, ko ne utegnemo kuhati, lahko vnaprej pripravimo segedin.


Sestavine za 4 osebe



  • 800 g svinjskega plečeta

  • 1 kg kislega zelja

  • 2–3 čebule

  • 4 stroki česna

  • 2 žlici paradižnikove mezge

  • olje

  • mleta paprika, brinove jagode

  • lovorjev list, kumina, sol, poper


Priprava


1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen.

2. Meso, ki smo ga narezali na od 2 do 3 centimetre velike kocke, dodamo k čebuli in pražimo 15 minut, večkrat premešamo.

3. Potresemo z rdečo papriko, dodamo paradižnikovo mezgo ter dobro premešamo.

4. Dodamo kislo zelje in preostale začimbe ter prilijemo vodo, toliko, da je jed pokrita.

5. Na zmernem ognju kuhamo slabo uro. Po želji dodamo žlico kisle smetane.

Besedilo: A.K.

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 27.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

kosilojuhe in enolončniceenolončnicaželjesegedin golažsegedin

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja