Segedinska omaka

Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.

Sestavine
(za dva)

– narezano kislo zelje 
(približno četrt kilograma)
– velika čebula
– trije stroki česna
– nekaj žlic olja
– rdeča paprika v prahu
– mleta kumina
– žlica gorčice
– pol žličke kurkume
– par zrn popra
– list lovorja
– lonček paradižnikove mezge

Priprava

1. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, da pozlati. Dodamo strt česen in druge začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo.

2. Vmešamo kislo zelje, popražimo, da zadiši, zalijemo s kozarcem vode in pokrito dušimo približno pol ure. Odstranimo lovorjev list in zrna popra.

3. Ponudimo s polento ali krompirevim pirejem.

Priporočamo še: Krašenje tort z lokalnim cvetjem v jeseni (z dr. Katjo Rebolj)
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana