Sezonski drobljenec

Poglej galerijo
1 Fotografij
Sezonski drobljenec

Foto: Tereza Poljanič

Kot si je zamislila Tereza Poljanič. Hrustljavo, sezonsko in priljubljeno. Za štiri.

Sestavine za drobljenec

2 1/2 skodelice (240 g) ovsenih kosmičev
5 JŽ ajdove ali pirine moke
5 JŽ javorjevega sirupa
5 JŽ kokosovega olja

Dodatne sestavine

4 skodelice (500 g) borovnic ali gozdnih sadežev (lahko tudi jabolk – karkoli sezonskega)
začimbe po želji – vanilja, cimet, ingver v prahu itd.

Priprava

1. Segrejemo pečico na 175 stopinj.
2. V pripravljen pekač stresemo borovnice z začimbami.
3. V drugi skledi zmešamo vse sestavine za crumble, dobiti moramo zmes, ki je podobna velikim drobtinam. Razporedimo po borovnicah in pečemo 30–35 minut.
4. Serviramo še toplo s kokosovo smetano.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.
Poskusite še Terezine puhaste palačinke, ganache čokoladno pito in avokadov čokoladni mousse.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana