Odprta Kuhinja

Sezonski drobljenec

Foto: Tereza Poljanič
Odpri galerijo
A+   A-
Kot si je zamislila Tereza Poljanič. Hrustljavo, sezonsko in priljubljeno. Za štiri.


Sestavine za drobljenec


2 1/2 skodelice (240 g) ovsenih kosmičev
5 JŽ ajdove ali pirine moke
5 JŽ javorjevega sirupa
5 JŽ kokosovega olja

Dodatne sestavine


4 skodelice (500 g) borovnic ali gozdnih sadežev (lahko tudi jabolk – karkoli sezonskega)
začimbe po želji – vanilja, cimet, ingver v prahu itd.

Priprava


1. Segrejemo pečico na 175 stopinj.
2. V pripravljen pekač stresemo borovnice z začimbami.
3. V drugi skledi zmešamo vse sestavine za crumble, dobiti moramo zmes, ki je podobna velikim drobtinam. Razporedimo po borovnicah in pečemo 30–35 minut.
4. Serviramo še toplo s kokosovo smetano.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.
Poskusite še Terezine puhaste palačinke, ganache čokoladno pito in avokadov čokoladni mousse.
Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06

Več iz te teme:

sladice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja