Odprta Kuhinja

Skutna torta z gozdnimi sadeži

Processed with VSCO with a9 preset
Odpri galerijo
A+   A-
Še ena slastna različica skutnih tort, kot jo pripravi Petra Sodja.


Sestavine za tortni model premera 20 cm (6-8 kosov)


Osnova
- 150 g datljev, 100 g mandljev, 50 g kokosa, lupinica limone
- nadev iz gozdnih sadežev
- 200 g odmrznjenih mešanih gozdnih sadežev (lahko uporabite sveže sadje, ki ga samo razporedite po dnu torte)
- 2 žlici sladkorja, list želatine
Krema
- 200 g pasirane skute, 50 g lahkega kremnega sira
- 60 g jogurta, 100 g sladke smetane
- 3 listi želatine, malo burbonske vanilje
- čokoladni obliv
- 100 g sladke smetane, 100 g čokolade

Priprava


1. Datlje namočimo v mlačni vodi 30 minut pred pripravo.

2. V blenderju zmeljemo datlje, mandlje in kokos, dodamo še limonino lupinico. Zmes se mora dati oblikovati z rokami (po občutku lahko dodamo še malo kokosa ali limoninega soka).

3. Tortni model posujemo s kokosom. Obod obložimo s peki papirjem ali folijo, da se krema ne prime nanj. Zmes s prsti vtisnemo na dno modela.

4. Nadev: želatino pripravimo po navodilih z ovitka. Gozdne sadeže pokuhamo in dodamo ožeto želatino, da se raztopi. Ohladimo, da se strdi. Enakomerno porazdelimo po dnu.

5. Krema: zmešamo skuto, kremni sir in jogurt. Želatino pripravimo po navodilih z ovitka. Raztopimo jo v mleku (približno 50 ml) in počasi vmešamo v skutno kremo. Nežno dodamo še stepeno sladko smetano. Vlijemo na gozdne sadeže in pogladimo. Za 4 ure postavimo v hladilnik.

6. V posodi, na katero se prilega manjša skledica, zavremo malo vode za vodno kopel. V skledo vlijemo sladko smetano in počakamo, da se malo segreje. Dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Malo ohladimo. Čokoladni obliv prelijemo čez torto. Z žličko ga previdno potisnemo čez rob torte.

7. Dekoriramo s svežim sadjem in kokosom.
Priporočamo še: Presenečeni boste, katera je najbolj vroča pijača te sezone

Recept in fotografija: Petra Sodja, Pcakes

Datum Objave: 16.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

skutaskutna torta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja