Sladki orehovi škrniclji

Sestavine za 30 kosov.

Sestavine

Testo
– 250 g pšenične ali pirine moke
– 2 rumenjaka
– žlica kisle smetane
– 125 g hladnega masla
– 1 rumenjak za premaz
Nadev
– 2 beljaka, 125 g sladkorja, 125 g mletih orehov
Preliv
– 100 g sladkorja v prahu, 2-3 žlice vode ali ruma
– 50 g čokoladnega obliva

Priprava

1. Moko stresemo v skledo, dodamo rumenjak, zmešan s kislo smetano, in na koščke narezano maslo. Zelo na hitro vgnetemo krhko testo, ga zavijemo v folijo za živila in čez noč postavimo v hladilnik.

2. Naslednji dan za nadev beljak stepemo v sneg in med mešanjem dodajamo sladkor, da se zgosti. Na koncu previdno vmešamo mlete orehe.

3. Pečico segrejemo na 170 °C. Testo razvaljamo na pomokani površini 3 mm debelo, z modelčkom izrežemo kroge premera 7 cm ter jih premažemo z mešanico rumenjaka in malo vode.

4. Orehov nadev polagamo na sredino krogov. Testo z dveh strani preganemo, tako da nadev pokuka iz »škrniclja«.

5. Piškote polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 minut.

6. Za glazuro sladkor v prahu zmešamo z rumom ali vodo v gosto gladko maso. Čokolado raztopimo v vodni kopeli. S sladkorno glazuro prevlečemo piškote, s čokoladnim oblivom pa okrasimo robove glazure.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Mateja Reš

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana