Sladoled iz manga in bazilike

Osvežilen in hitro priprav­ljen sladoled, ki bo teknil predvsem ljubiteljem malce drugačnih okusov. Če je mango dovolj zrel, ga lahko pripravimo brez sladkorja. Primeren je tudi za vegane.

Sestavine

– 2 zelo zrela manga
– žlička in pol naribanega svežega ingverja
– žlička vanilje v prahu
– 2 žlici limonovega soka
– 3 dl polnomastnega kokosovega mleka
– 4 žlice vode
– 6 večjih lističev sveže bazilike

Priprava

1. V samostoječi mešalnik damo koščke manga, svežen nariban ingver, vaniljo v prahu, limonov sok, kokosovo mleko, vodo in svežo baziliko. Dobro zmešamo. Po okusu dodamo še kak listič bazilike.

2. Če se nam zdi premalo sladko, lahko dodamo še žlico, dve sladkorja v prahu.

3. Vlijemo v posodo in pustimo v zamrzovalniku, da se strdi. Po dobrih 45 minutah sladoled premešamo, da razbijemo kristalčke.

4. Preden postrežemo, naj sladoled nekaj minut stoji na sobni temperaturi.

Namig: Zmes lahko vlijemo tudi v modelčke za lučke.
Priporočamo še: Devet idej za pripravo domačega sladoleda

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana