Odprta Kuhinja

Slastna nabodala z lososom

Salmon skewers, olives, spinach - snack, appetizers, tapas. Grilled salmon fish skewer on a dark background, top view
Odpri galerijo
A+   A-
Zadišalo bo po morju.


Sestavine


- 500 g lososa
- 2 do 3 limone
- oljčno olje
- sol in poper

Preliv
- 3 žlice paradižnikovega pesta
- 1 limona
- mlada špinača
- čili
- oljke

Priprava


1. Lososa narežemo na centimeter velike koščke, limone pa na tanjše kolobarje. Vse skupaj mariniramo v oljčnem olju s soljo in poprom.

2. Nato vzamemo nabodala, na katera izmenično natikamo lososa in ovite rezine limone.

3. Vse skupaj na žaru hitro popečemo z vseh strani.

4. Ko so nabodala narejena, jih pokapljamo s paradižnikovim pestom, ki smo ga razredčili z limonovim sokom. Vse skupaj postrežemo na mladi špinači.
Priporočamo še: Lečna solata z dimljenim lososom

Naslovna fotografija: Thinkstock (fotografija je simbolična)
Datum Objave: 27.6.2018 ob 15:06

Več iz te teme:

lososnabodala

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.