Odprta Kuhinja

Slastno maslen rabarbarin kruh

Odpri galerijo
A+   A-
Pozabite na bananov kruh, pekli boste le še rabarbarinega.



Maslen kruh je ravno pravo razmerje med kruhom in slaščico, saj se v ustih raztopi ravno prav hitro, da potešite svojo sladkosnedost, hkrati pa je dovolj hranljiv, da si ga privoščite za zajtrk. Ker je ravno sezona rabarbare, tokrat predlagamo, da namesto bananovega poizkusite pripraviti rabarbarinega. Seveda pa prilagamo recept.

Sestavine


- 115 g  masla
- 200 g sladkorja (+ dodatni 2 žlici)
- 1 velika žlica pomarančne lupine
- polovica lončka polnomastnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 225 g večnamenske moke
- 1 žlica pecilnega praška
- ½ žlice sode bikarbone
- 2 ščepca soli
- 250 gramov sesekljane rabarbare

Priprava


1. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Z maslom premažite pekač ter ga malce pomokajte.

2. V veliki posodi stepite maslo, večino sladkorja, pomarančno lupinico in jogurt. Dodajte stepena jajca.

3. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni, sodo bikarbono in sol. Dodajte masleni masi ter vmešajte rabarbaro.

4. Gladko maslo vlijte v pekač ter jo po vrhu okrasite s preostankom rabarbare ter posujte z nekaj sladkorja.

5. Pecite 55 minut, dokler kruh ni zlato rjavo zapečen.
Nasvet: pečen kruh najprej pustite na rešetki počivati 10 minut, da se ohladi. Tako ga boste lažje vzeli iz modela.

Opomba: Fotografija tega recepta je simbolična.

Preberite še: Sladoled iz manga in bazilike

Fotografija: Getty Images
Vir: New York Times
Datum Objave: 14.6.2018 ob 12:06

Več iz te teme:

rabarbararabarbarin kruh

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.