Slastno maslen rabarbarin kruh

Pozabite na bananov kruh, pekli boste le še rabarbarinega.

Maslen kruh je ravno pravo razmerje med kruhom in slaščico, saj se v ustih raztopi ravno prav hitro, da potešite svojo sladkosnedost, hkrati pa je dovolj hranljiv, da si ga privoščite za zajtrk. Ker je ravno sezona rabarbare, tokrat predlagamo, da namesto bananovega poizkusite pripraviti rabarbarinega. Seveda pa prilagamo recept.

Sestavine

– 115 g  masla
– 200 g sladkorja (+ dodatni 2 žlici)
– 1 velika žlica pomarančne lupine
– polovica lončka polnomastnega jogurta
– 2 veliki jajci
– 225 g večnamenske moke
– 1 žlica pecilnega praška
– ½ žlice sode bikarbone
– 2 ščepca soli
– 250 gramov sesekljane rabarbare

Priprava

1. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Z maslom premažite pekač ter ga malce pomokajte.

2. V veliki posodi stepite maslo, večino sladkorja, pomarančno lupinico in jogurt. Dodajte stepena jajca.

3. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni, sodo bikarbono in sol. Dodajte masleni masi ter vmešajte rabarbaro.

4. Gladko maslo vlijte v pekač ter jo po vrhu okrasite s preostankom rabarbare ter posujte z nekaj sladkorja.

5. Pecite 55 minut, dokler kruh ni zlato rjavo zapečen.

Nasvet: pečen kruh najprej pustite na rešetki počivati 10 minut, da se ohladi. Tako ga boste lažje vzeli iz modela.
Opomba: Fotografija tega recepta je simbolična.
Preberite še: Sladoled iz manga in bazilike

Fotografija: Getty Images
Vir: New York Times

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana