Slivov kolač

Če so vam všeč sočne slive, je ta kolač kot nalašč za vas.

Sestavine

– 400 g sliv
– 100 g rikote (nadomestite jo lahko s skuto)
– 100 g grškega jogurta
– 100 g trsnega sladkorja
– 160 g moke
– 60 g masla
– 2 srednje veliki jajci
– 2 žlički vinskega kamna
– 2 žlički cimeta
– 2 žlici sladkorja v prahu (po želji)

Priprava

1. Slive operemo, razkoščičimo in narežemo na večje kose. Pečico segrejemo na 180 ºC.

2. Maslo (sobne temperature) stepamo s sladkorjem kakšnih pet minut. Dodamo jajci, vsako posebej, vsakokrat dobro premešamo. Dodamo rikoto in grški jogurt ter premešamo.

3. V drugi skledi presejemo moko, vinski kamen in cimet. Suhe sestavine s kuhalnico vmešamo v mokre, da se vse dobro poveže.

4. Model, velik približno 23 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V model pretresemo testo in ga enakomerno poravnamo. Na vrh položimo slive in jih narahlo potisnemo v testo.

5. Pečemo v ogreti pečici 30–40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem (potisnemo ga v testo, če je pečeno, bomo izvlekli suhega in čistega). Kolač ohladimo, po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Preberite še: Preprosti brownieji, ki jih lahko pripravite takoj

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana