Smuti z redkvicami in ingverjem

Pomlad v kozarcu!

Sestavine

– kos ingverjeve korenine
– šopek redkvic
– pol litra sojinega mleka
– muškatni orešček
– tekoče sladilo po okusu (npr. javorjev sirup)

Priprava

1. Ingver olupimo in nastrgamo na najbolj finem strgalu, ki ga imamo. S prsti iz nastrganega ingverja stisnemo za žličko soka.

2. Redkvicam odrežemo liste in pecje. Naribamo muškatni orešček. Rdeče redkvice, ingverjev sok, sojino mleko, sladilo in za nožev vrh naribanega muškatnega oreščka v blenderju zmešamo v smuti.

3. Nalijemo v kozarce, peno okrasimo z mladimi lističi redkvic in takoj postrežemo.

Priporočamo še: 12 namigov za boljše smutije

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana