So vam banane preveč dozorele? Specite te odlične mafine!

Ko so vse črno pikaste in mehke, so najslajše in najbolj primerne, da jih spremenimo v te veganske  mafinine z orehi pekan.

Sestavine

– 3 zelo zrele banane
– pol lončka rjavega sladkorja
– četrt lončka olja
– žlička vaniljeve paste
– 2 lončka pirine moke
– žlička pecilnega praška
– ščepec soli
– pest orehov pekan

Posip
– sesekljani orehi pekan
– ščepec rjavega sladkorja

Priprava

1. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Banane olupimo, narežemo in v večji skledi z vilicami pretlačimo. Dodamo olje, rjavi sladkor in vaniljevo pasto in dobro premešamo.

2. V ločeni skledi zmešamo moko, pecilni prašek in ščepec soli.

3. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo kanec rastlinskega mleka.

4. Orehe pekan sesekljamo in vmešamo v zmes.

5. Testo po žlicah nadevamo v pekač. Povrhu posujemo še malo sesekljanih orehov in ščepec rjavega sladkorja ter postavimo v pečico.

6. Pečemo 20–25 minut. Z zobotrebcem preverimo, kdaj so mafini pečeni, nato jih vzamemo iz pečice in na rešetki ohladimo.

Preberite še: Šest koristnih nasvetov za kuhanje riža

Recept in Fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana