Odprta Kuhinja

So vam banane preveč dozorele? Specite te odlične mafine!

Odpri galerijo
A+   A-
Ko so vse črno pikaste in mehke, so najslajše in najbolj primerne, da jih spremenimo v te veganske  mafinine z orehi pekan.


Sestavine


- 3 zelo zrele banane
- pol lončka rjavega sladkorja
- četrt lončka olja
- žlička vaniljeve paste
- 2 lončka pirine moke
- žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- pest orehov pekan

Posip
- sesekljani orehi pekan
- ščepec rjavega sladkorja

Priprava


1. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Banane olupimo, narežemo in v večji skledi z vilicami pretlačimo. Dodamo olje, rjavi sladkor in vaniljevo pasto in dobro premešamo.

2. V ločeni skledi zmešamo moko, pecilni prašek in ščepec soli.

3. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo kanec rastlinskega mleka.

4. Orehe pekan sesekljamo in vmešamo v zmes.

5. Testo po žlicah nadevamo v pekač. Povrhu posujemo še malo sesekljanih orehov in ščepec rjavega sladkorja ter postavimo v pečico.

6. Pečemo 20–25 minut. Z zobotrebcem preverimo, kdaj so mafini pečeni, nato jih vzamemo iz pečice in na rešetki ohladimo.
Preberite še: Šest koristnih nasvetov za kuhanje riža

Recept in Fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 23.1.2019 ob 08:01

Več iz te teme:

mafinipecan

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja