Odprta Kuhinja

Sočna pomarančna torta

Odpri galerijo
A+   A-
Za pripravo izjemno preprosta torta.



Očarala bo predvsem ljubitelje citrusov in tiste, ki se stežka uprejo sladkemu.

Sestavine (pekač premera 20 cm)


- 50 g pirinega zdroba
- 100 g sladkorja, 3 jajca
- 150 g mletih mandljev
- žlička pecilnega praška
- 10 žlic olja (pribl. 0,5 dl)
- lupinica bio pomaranče
Sirup
- sok 1 pomaranče
- 0,4–0,5 dl vode
- 2 žlici ruma
- 4 žlice sladkorja

Priprava


1. Dno in obod pekača namastimo z oljem ali maslom. Dno obložimo s peki papirjem, po obodu pa posujemo malce drobtin. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. V večji posodi zmešamo pirin zdrob, sladkor, mlete mandlje in pecilni prašek.

3. V manjši posodi ročno z metlico razžvrkljamo 3 jajca, dodamo olje in lupinico pomaranče ter dobro premešamo. Zmes primešamo k suhim sestavinam, vlijemo v pekač in pečemo približno 25 minut. Pečeno pustimo stati nekaj minut, nato jo previdno obrnemo na krožnik (dno torte bo naš vrhnji del).

4. Za sirup v kozici zmešamo sok pomaranče, vodo, rum in sladkor. Kuhljamo na srednji temperaturi, dokler se ne začne gostiti (približno 5 minut). Prelijemo po še topli torti.
Namig: Postrežemo toplo ali hladno, z malo sladke smetane ali jogurta.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 23.11.2018 ob 12:11

Več iz te teme:

pomarančetortapomarančna torta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja