Sočna torta s hruškami
A+ A-
Takšna, ki jo poješ z manj slabe vesti.
Sestavine
- 2 srednje veliki hruški
- 100 g ovsenih kosmičev, 70 g fino mletih mandljev
- 2 jajci, 200 g skute
- 2 žlici poljubnega sladila, 2 žlici vaniljeve arome
- 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka
- naribana lupinica pol limone
- 2 žlički pecilnega praška, 1/3 žličke cimeta
- karamelizirane hruške
- srednje velika hruška
- 10 g masla, žlica medu
Priprava
1. V posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajci.
2. V blenderju zmeljemo ovsene kosmiče v moko in jih pretresemo v posodo. Primešamo še druge suhe sestavine: mlete mandlje, sladilo, pecilni prašek in cimet.
3. Skuto v mešalniku zmešamo do gladkega.
4. K jajcema vmešamo mokre sestavine: vaniljevo aromo, limonin sok, naribano lupinico in skuto. Nato dodamo mokre sestavine k suhim.
5. Na drobno nasekljamo dve hruški in ju vmešamo v zmes.
6. V ponvi na srednje močnem ognju stopimo maslo in med.
7. Hruško narežemo na tanke krhlje in jih dodamo k maslu z medom. Na ognju pustimo približno 5 minut, vmes večkrat premešamo. Nato odstavimo in počakamo, da se krhlji malo ohladijo.
8. Dno in obod pekača za torto (moj je bil premera 17cm) obložimo s peki papirjem. Vanj vlijemo testo in ga enakomerno razporedimo. Po vrhu poljubno zložimo karamelizirane krhlje in prelijemo s preostalo mešanico masla in medu.
9. Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, približno uro.
Hranilna vrednost (na 1 kos od 10): 146 kcal, 6,2 g M, 14 g OH, od tega 5,3 g sladkorjev in 2,4 g prehranske vlaknine, 6,8 g B
Preberite še: Hruške iz pečice
Datum Objave: 15.9.2018 ob 20:09