Odprta Kuhinja

Sočne orehove rezine z makom, ki jih ne boste mogli nehati jesti

Odpri galerijo
A+   A-
Sočne, da se kar topijo v ustih. Več kot primerne so za druženje ob čaju ali kavi, pa še brez moke so.



Iz teh sestavin boste napekli za manjši pekač velikosti 23 x 14 cm.

Sestavine


- 2 beljaka
- žlica sladkorja
- 150 g orehov
- 50 g mletega maka
- pol žličke sode bikarbone
- 50 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 100 g kisle smetane
- žlica ruma, 3 žlice olja
- 50 g nasekljanih dateljnov(lahko tudi rozine)

Priprava


1. Dobro namastimo pekač in ga malce posujemo z mletimi orehi. Iz beljakov in žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga postavimo na stran.

2. V posebni posodi zmešamo orehe, mleti mak in sodo bikarbono. Sladkor, rumenjaka, kislo smetano, rum in olje dobro stepemo.

3. Dodamo suhe sestavine: orehe z makom in sodo. Vmešamo še suhe dateljne ali rozine in na koncu ročno narahlo primešamo še stepeni sneg.

4. Vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 175–180 stopinjah 25–30 minut.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 1.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

makorehi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja