Odprta Kuhinja

Solata s pečeno medeno perutnino

Odpri galerijo
A+   A-
Mladega zelenja je ta čas na pretek.



Priprava: 15 minut.

Sestavine


- 200 g puranjega mesa (puranje prsi ali stegno)
- 2 žlici sezama
- žlica medu
- žlica limonovega soka
- sol
- 2 žlici olja
- 3 pesti različnih vrst mlade solate, radiča, mladih listov špinače, blitve, rukole ipd.
- 100 g poltrdega sira
- oljčno olje, jabolčni kis

Priprava


1. Puranje meso narežemo na trakove in jih stresemo v posodo. Dodamo med, limonov sok, sol in vse skupaj z rokami dobro premešamo, da se marinada oprime vseh koščkov mesa.

2. V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo marinirano meso. Odstavimo, pečeno meso potresemo s sezamom in ohladimo.

3. Različne vrste mladega zelenja dobro očistimo, operemo in odcedimo. Sir narežemo na kocke.

4. V skledi za solato zmešamo vso listnato zelenjavo, dodamo na kocke narezan sir in ohlajeno meso.

5. Na koncu prelijemo z mešanico oljčnega olja, soli, kisa. Ponudimo ob njokih v paradižnikovi omaki.
Naredimo vnaprej: Žal tokrat ne bo šlo. Solato pripravite in takoj ponudite.

Različica: Za bogatejšo solato (ali če se bolj lačni) dodajte fižol, kocke avokada, trdo kuhano jajce ...

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.5.2018 ob 06:05

Več iz te teme:

solatakomanmeden piščanec

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.