Odprta Kuhinja

Solato shranjujte v papirnati vrečki

Odpri galerijo
A+   A-
V taki vrečki bo solata ostala krhka in sveža; sprejemljiva je tudi vrečka iz jute, je poceni in trajna.



Za svežo ribo že velja, da jo zavijemo v polivinilasto vrečko in prodajalko prosimo, naj nam vanjo nasuje za pest ledu, da bo na hladnem do doma. Medtem ko za kislo repo in zelje nimamo veliko izbire, ali naj nam ga branjevka nadeva v plastičen lonček ali vrečko, je za svežo zelenjavo bolje, da jo prinesemo domov v cekarju ali papirnati vrečki. Slednja ima kar nekaj prednosti.

Če je iz tršega papirja, bo obdržala obliko tudi polna solate na zadnjem sedežu, kar pomeni, da bomo zelenjavo domov pripeljali svežo, krhko, hrustljavo. Hkrati bo papir popil kapljice vode, ki bi sicer na dnu vrečke naredile lužico in omočile sedež. Seveda imajo krajšo življenjsko dobo, a našteti argumenti pretehtajo. Sprejemljive so tudi vrečke iz jute, ki so poceni in trajne.

Besedilo: Jaroslav Jankovič

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Preprost trik, da bo pipa ostala sijoča

Datum Objave: 8.12.2017 ob 16:12

Več iz te teme:

solatasvežeshranjevanjepapirnata vrečka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja