Špinača s piščancem, jagodami in avokadom

Jagode v pravi spomladanski solati dodajo nepričakovano sladkobo.

Za dva.

Sestavine

– 120 g mlade špinače
– 2 solatna srčka (100 g)
– lonček jagod, manjša rdeča čebula
– 2 fileja piščančjih prsi, oljčno olje
– začimbe: sol, poper, timijan, rdeča paprika
– avokado
– žlička sončničnih semen
– žlička konopljinih semen

Gorčični preliv
– po žlica oljčnega olja in belega balzamičnega kisa
– po žlička gorčice in soka limone
– sol, poper, kanec vode

Priprava

1. Piščančje fileje premažemo z marinado: v oljčnem olju zmešamo sol, poper, timijan in rdečo papriko.

2. Segrejemo ponev, vanjo postavimo piščančje fileje in jih z obeh strani zlato rjavo zapečemo. Nato jih odstavimo z ognja in pustimo počivati 10 minut, potem jih narežemo na trakove.

3. Pripravimo gorčični preliv: vse sestavine damo v kozarček, pokrovček dobro zatisnemo in kozarček pretresemo, da nastane emulzija v zlato rumeni barvi.

4. Špinačo in solatne srčke operemo in dobro odcedimo. Jagode operemo, peclje odstranimo, jagode narežemo na rezine. Čebulo olupimo in tanko narežemo. Vse skupaj stresemo v solatno skledo. Na vrh postavimo še trakove piščančjih filejev in avokado, ki ga narežemo na rezine, ter potresemo s sončničnimi in konopljinimi semeni. Solato prelijemo z gorčično polivko, dobro premešamo in postrežemo.

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Recept in fotografija: Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana