Odprta Kuhinja

Špinačna lazanja

A+   A-
Zeleno-bela različica.



Priprava: 10 minut; čas peke: 30 minut.

Sestavine


- 250 g suhih testenin za lazanjo
- 500 g zamrznjene sesekljane špinače
- 500 g skute
- 4 jajca
- 1 dl kisle smetane
- sol, muškatni orešček
- 2 stroka česna
- 100 g parmezana

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Špinačo odtalimo. Pripravimo pravokoten model za lazanjo.

2. V posodi zmešamo skuto, špinačo, jajca, dodamo začimbe in strt česen. Dobro premešamo. To je nadev.

3. Na dno pravokotnega modela najprej razmažemo 2 žlici kisle smetane. Pokrijemo s plastjo testa, nadaljujemo s plastjo nadeva, plastjo testa, nadeva, dokler ne porabimo vseh sestavin. Na vrhu premažemo z dvema žlicama kisle smetane in obilno potresemo s parmezanom.

4. Model porinemo v segreto pečico in pečemo 30 minut.

5. Lazanjo ponudimo z radičevo solato s fižolom.
Različica: V nadev dodajte lupinico bio limone in pražene pinjole, kot za grško spanakopito. Namesto kisle smetane uporabite oljčno olje, vendar bo okus lazanje v tem primeru bolj hrustljav.

Ali ste vedeli: Špinača, jajca in fižol v solati vsebujejo precej železa. Tega najbolj izkoristite, če v obrok dodate še vitamin C.

Priporočam kozarec tik pred zdajci stisnjenega soka sočnih (rdečih) pomaranč.

Naredimo vnaprej: Pogrevanje je malce težavno, ampak, seveda, lazanjo lahko spečete vnaprej.

Poizkusite še: Piščanec v smetanovi gorčični omaki
Datum Objave: 3.2.2019 ob 18:02

Več iz te teme:

špinačalazanja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja