Recept za srbsko solato

Zelo preprost mamin recept z začetka petdesetih.

Sestavine

– 500 g zelenega paradižnika
– 250 g čebule (ptujske)
– 250 g rdeče paprike
– 250 g belega zelja
– žlica soli, žlička sladkorja, žlica celega popra
– 1 dl oljčnega olja
– 4,5 dl vode, 1,25 dl kisa za vlaganje
– 3 večji kozarci

Priprava

1. Vso zelenjavo narežemo na rezance in stresemo v večjo posodo.

2. Zavremo vodo z oljem, kisom, soljo, sladkorjem in poprom. Z njo prelijemo zelenjavo. Zavremo in kuhamo 20 minut. Nato s čim bolj vročo solato napolnimo kozarce in zapremo.

3. Meni je je ostalo ravno prav za prvo pokušino!

Še opozorilo: Kozarce in pokrovčke (najbolje nove) vedno ope­remo v pomivalnem stroju oziroma jih pasteriziramo v pečici.
Priporočamo še:  Slivov džem z žajbljevimi listi

Recept in fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana