Odprta Kuhinja

Stročji fižol v slanici

Filling green beans jars with sterilized water before putting the lids on.
Odpri galerijo
A+   A-
Zdaj je čas, da ga nekaj shranite tudi za pozneje. Odlično se bo obnesel v solatah, mineštrah in prilogah.


Sestavine


- 2 kg stročjega fižola
- 6 dl vode
- 5 g soli (½ žličke)
- 1 žlica kisa ali limonovega soka
- 3-4 veliki kozarci (720 ml)

Priprava


1. Mlado stročje narežemo na koščke. V vreli slani vodi ga kuhamo štiri minute, zalijemo s kisom in vročega nadevamo v kozarce. Do centimeter pod robom zalijemo z vodo, v kateri smo ga kuhali.

2. Kozarce tesno zapremo in pri 100 °C pasteriziramo 70 minut. Po nekaj dneh pasterizacijo ponovimo, tokrat pasteriziramo pri isti temperaturi 35 minut.

Kako vemo, da nam je vlaganje uspelo? Preberite tukaj.

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 24.7.2018 ob 15:07

Več iz te teme:

brezmesne jedistročji fižolvlaganjeslanica

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.