Odprta Kuhinja

Suši burger

A+   A-
Ljubitelji sušija bodo navdušeni.


Sestavine


- 300 g riža
- 80 g sipinega črnila
- 100 g dimljenega lososa
- pločevinka sardonov v rastlinskem olju
- 1 paradižnik
- nekaj listov rdeče bazilike
- 1/3 čajne žlice soli
- omaka
- 2 žlici ostrigove omake
- žlica sezamove paste (tahini)
- 4 žlice majoneze

Priprava


1. Riž skuhamo v osoljeni vodi. Oplak­nemo s hladno vodo in dobro odcedimo. V polovico riža primešamo sipino črnilo. Silikonske modelčke za mafine napolnimo z rižem. Z žlico dobro potlačimo, da se riž sprime. Pustimo stati 25 minut.

2. Paradižnik očistimo in narežemo na rezine.

3. Iz modelčka stresemo »beli« riž. Obložimo ga z dimljenim lososom, sardoni, paradižnikom in listi rdeče bazilike. Na vrh položimo »črni« riž iz modelčka. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene riževe podloge.

4. Ob osvežujočih suši burgerjih serviramo omako, ki smo jo pripravili iz ostrigove omake, sezamove paste in majoneze.

Naslovna fotografija in recept: Blaž Mehle/Blaž kuha

Preberite še: Divji pujs
Datum Objave: 26.8.2017 ob 09:08

Več iz te teme:

burgersushimoški v kuhinjiblaž kuhasušisuši burgerblaž mehle

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja