Svinjska rulada z zeljem

Za okusno nedeljsko kosilo.

Sestavine

– 300 g svinjskih zrezkov, 10 g masla
– srednje veliko jabolko, srednje velika čebula
– 2 stroka česna, pol buče hokaido, pol zeljne glave
– čajna žlička sveže nasekljanega rožmarina
– 4 pesti sveže špinače
– naribana lupinica pol limone, sol, poper

Priprava

1. Bučo hokaido dobro operemo, očistimo semen in narežemo na drobne kocke. Pokuhamo jih v vreli vodi, da se zmehčajo.

2. V ponvi segrejemo maslo, dodamo nasekljan strok česna in čebulo ter ju prepražimo do zlato rumene barve.

3. Dodamo na kocke narezano jabolko, rožmarin in naribano limonino lupinico. Kuhamo 5 minut, da se jabolko zmehča. Nato dodamo še skuhano bučo in špinačo. Kuhamo še 2 minuti oziroma toliko časa, da se špinača pokuha. Začinimo s soljo in poprom.

4. Svinjske zrezke z obeh strani potolčemo, jih rahlo posolimo in popopramo. Nadev razporedimo po zrezkih. Previdno jih zvijemo, konce pa prebodemo z zobotrebcem, da bodo obdržali obliko. Nadev, ki ostane, prihranimo za zelje.

Ruladice popečemo v ponvi na malo masla z vseh strani, nato pa jih položimo na peki papir in pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija, še 35–40 minut.

5. V tem času pripravimo zelje. Na malo masla prepražimo nasekljan strok česna, dodamo nasekljano zelje in zalijemo z 0,5 dl vode. Kuhamo toliko časa, da se zelje zmehča, nato ga začinimo po okusu in dodamo preostali nadev.

6. Rulade narežemo na manjše koščke in ponudimo z zeljem.

Hranilna vrednost (za 1 porcijo od 2): 400 kcal, 42 g OH, od tega 10 g prehranskih vlaknin in 15 g sladkorja, 11 g M in 36 g B.
Poizkusite še: Pečena svinjska rebrca

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana