Odprta Kuhinja

Svinjske ruladice s proseno kašo

A+   A-
Krasen, krepak recept!


Sestavine


- 500 g svinjskega kareja brez kosti
- 100 g narezane slanine s poprom ali brez, sol
Nadev
- 100 g nasekljane čebule
- po 100 g na kocke narezanih bučk, rdeče, rumene in zelene paprike
- 50 g graha, 40 g stebelne zelene
- 200 g prosene kaše, 100 g sira, 3 jajca, 4 žlice moke
- sol, maslo

Priprava


1. Narezano čebulo spražimo na žlici masla, dodamo zelenjavo za nadev in pražimo 2–3 minute.

2. Proseno kašo operemo v mlačni vodi, jo odcedimo in dodamo k zelenjavi, posolimo ter zalijemo z okoli 8 dl vode. Kuhamo približno 20 minut, med kuhanjem večkrat premešamo.

3. Medtem pripravimo meso: kare narežemo na kakšnih 9 zrezkov, potolčemo in osolimo.

4. Skuhano kašo ohladimo in ji dodamo 3 jajca, 100 g na drobno naribanega sira in 4 žlice moke. S tem nadevom premažemo vsak zrezek in ga zvijemo.

5. Zvit zrezek ovijemo s slanino in prebodemo z zobotrebcem. Preostanek nadeva razporedimo po namaščenem okroglem glinenem pekaču premera 26 cm.

6. Mesne ruladice popečemo na maščobi, približno 2 minuti na vsaki strani, nato pa jih razporedimo po pekaču, ki smo ga napolnili z nadevom.

7. Pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah.

Recept: Tina Smodiš
Fotografija: Leon Vidic

Preberite še: Krhki in vabljivi piškoti

Datum Objave: 8.12.2019 ob 17:12

Več iz te teme:

mesne jedisvinjinaiz pečiceprosena kašaTina Smodišobisk pri bralki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja