Testenine v paradižnikovi omaki s tunino in koruzo

Ta hitra različica testenin za številne okuse.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine

– 1,5 pločevinke vloženega paradižnika
– 4 pločevinke tunine v oljčnem olju
– pločevinka vložene koruze
– bazilika, peteršilj, sol
– oljčno olje
– sol, poper, 3 stroki česna
– 400–500 g testenin

Priprava

1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.

2. Medtem narežemo česen. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo paradiž­nik, zavremo in nato omako nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

3. V krop stresemo sol in nato v kipečo vodo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je napisano na embalaži.

4. Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje in tunino razkosamo v omako. Premešamo.

5. Odpremo tudi pločevinko koruze, odlijemo vodo in tudi koruzo vmešamo v omako. Solimo, popramo, začinimo z baziliko.

6. Testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato z naribanim korenjem.

Različica: Jaz bi v omako dodala še ščep feferona, da okrepi in zaokroži okus, ampak to je stvar osebnega okusa (družine).
Naredimo vnaprej: Seveda, omako skuhajte vnaprej brez zadržkov.
Opomba: Ena pločevinka in pol? Polovico ste menda porabili v včerajšnjem kariju. Če niste, za omako vzemite dve pločevinki paradižnika.
Poizkusite še: Gratinirana krompirjeva zloženka

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana