Odprta Kuhinja

Testenine v paradižnikovi omaki s tunino in koruzo

A+   A-
Ta hitra različica testenin za številne okuse.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine


- 1,5 pločevinke vloženega paradižnika
- 4 pločevinke tunine v oljčnem olju
- pločevinka vložene koruze
- bazilika, peteršilj, sol
- oljčno olje
- sol, poper, 3 stroki česna
- 400–500 g testenin

Priprava


1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.

2. Medtem narežemo česen. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo paradiž­nik, zavremo in nato omako nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

3. V krop stresemo sol in nato v kipečo vodo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je napisano na embalaži.

4. Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje in tunino razkosamo v omako. Premešamo.

5. Odpremo tudi pločevinko koruze, odlijemo vodo in tudi koruzo vmešamo v omako. Solimo, popramo, začinimo z baziliko.

6. Testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato z naribanim korenjem.
Različica: Jaz bi v omako dodala še ščep feferona, da okrepi in zaokroži okus, ampak to je stvar osebnega okusa (družine).

Naredimo vnaprej: Seveda, omako skuhajte vnaprej brez zadržkov.

Opomba: Ena pločevinka in pol? Polovico ste menda porabili v včerajšnjem kariju. Če niste, za omako vzemite dve pločevinki paradižnika.

Poizkusite še: Gratinirana krompirjeva zloženka

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 2.3.2018 ob 10:03

Več iz te teme:

testeninekoruzatunina

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.