Testenine s kuhano blitvo in grahom

S sirom, ki je pri roki.

Za dva.

Sestavine

– šop blitvinih listov
– nekaj strokov svežega graha (oz. 5 žlic zamrznjenega)
– 125 g svežih (rezancev ali drugih) testenin
– 2–3 zvrhane žlice rikote
– 2–3 (tudi zvrhane) žlice naribanega trdega sira pekorino oz. zbrinc in malo še za po vrhu
– nekaj brizgov oljčnega olja, voda in sol

Priprava

1. V slan krop stresemo najprej blitvo in grah.

2. Čez 3 minute ju poberemo ven s penovko in preložimo v mrzlo vodo, da se ohladita.

3. Odcedimo in drobno narežemo. Vodo (isto) spet zavremo in v njej po navodilu na embalaži skuhamo testenine. Odcedimo in jih vrnemo v posodo, v kateri so se kuhale, dodamo še žlico olja.

4. Še prej si prihranimo 3 žlice vode. Posebej zmešamo rikoto in nariban sir, dodamo blitvo in grah (po okusu morda še malo dosolimo) ter vrnemo v posodo k testeninam. Dolijemo še vodo, ki smo jo prihranili, dobro pomešamo in preložimo na krožnika. Pokapamo z oljčnim oljem in naribamo še malo sira.

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana