Tortilje z mesom in zelenjavo

Če gre zelenjavni namaz na kruh, bo zagotovo dober tudi v tortilji, v bogati družbi z zelenjavo in mesom.

Zelenjavni namazi, kupljeni ali pripravljeni doma, so zdrav in okusen obrok, ki je lahko vsakokrat malce drugačen. Če jih pripravimo bolj goste, jih namažemo na kruh, če so bolj redki, kot omaka, pa vanje pomakamo grisine ali na paličice narezano zelenjavo, na primer korenje. Take omake lahko tudi pogrejemo in z njimi prelijemo testenine ali riž. Lahko jih pripravimo vnaprej, saj v hladilniku zdržijo nekaj dni. Namazi, ki imajo za osnovo čičerko ali katero drugo stročnico, so hranljivi pa tudi nasitni. Tokrat ponujamo malce prirejen recept za tortilje, ki sta ga z namazom argeta pripravila Teja Perjet in Jani Jugovic.

Sestvavine za 4 osebe

– 4 tortilje
– 200 g hokaido buče
– 300 g mešanega mletega mesa
– 100 g sira brie
– 100 g graha
– 100 g rdečega fižola
– 100 g bučk
– 2 pesti sojinih kalčkov
– 4 žličke namaza s papriko
– 2 žlici oljčnega olja
– 1 žlička soli

Priprava

1. Na olju prepražimo posoljeno mleto meso. Dodamo na kocke narezano bučko in hokaido bučo ter malo prepražimo. Dodamo preostale sestavine, tudi namaz, ter na hitro podušimo.

2. Nadevamo tortilje, preden jih zavijemo, potresemo z nadrobljenim sirom. Tortilje prepognemo in popečemo v ponvi z obeh strani. Postrežemo s skledo sveže solate.

Preberite še: Domače tortilje iz le treh sestavin, ki jih imate gotovo doma

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana