Tribarvni riž z zelišči in popečenim ribjim filejem

Zdravo in okusno kosilo.

Čas kuhe: 20 minut.

Sestavine

– 250 g tribarvnega riža (mešanica z divjim rižem)
– sol
– drobnjak, peteršilj, koper, krebuljica
– 4–6 filejev osliča ali postrvi
– 3 stroki česna
– oljčno olje

Priprava

1. V loncu zavremo liter vode. V krop stresemo riž in ga napol pokritega kuhamo 20 minut oz. kolikor je zapisano na embalaži, kar je odvisno od vrste in obdelave riža.

2. Medtem narežemo vsa zelišča in v ponvi na malo olja popečemo ribje fileje. Začinimo jih česnom in oljčnim oljem.

3. Kuhan riž odcedimo, solimo in dodamo drobno narezana sveža zelišča.

4. Najprej postrežemo porovo juho s kruhovimi kockami, nato pa ribji file in riž, za solato pa rdeč radič s koruzo.

Nasvet: Vodo, v kateri se je kuhal riž, uporabite za porovo juho, saj vsebuje škrob, ki juho zgosti.

Različica: Namesto tribarvnega riža izberite kakšno posebno sorto riža (basmati z jasminom) ali mešanico različnih žit (ješprenj, divji riž, pira, pšenica ipd), ki jih je zdaj veliko na policah trgovin.

Ali ste vedeli: Divji riž pravzaprav ni riž, ampak semena trave. V mešanici tribarvnega riža so tako rdeči riž, divji riž in beli dolgozrnati riž ali podobna mešanica, ki navduši z aromo.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: bučni njoki, sir s koprivo in med

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana