Odprta Kuhinja

Trik za najboljša umešana jajca po receptu Anthonyja Bourdaina

Pouring milk into a bowl of eggs to make breakfast.
Odpri galerijo
A+   A-
Po spletu kroži nešteto najboljših receptov, ta pa velja za najbolj prepričljivega.



Tudi sami smo poiskali že nešteto receptur za ta najbolj priljubljen zajtrk, tako smo jajca cvrli po receptu Ane Žontar Kristanc, pa jih nadevali na popečene bruskete, jih pravilno spekli na oko in jih občudovali v popolnih omletah. Kateri pa so razlogi, da nam je všeč trik, ki ga je uporabljal Bourdain?

Prav nič ne boste obremenjeni z vprašanji, ali ste dovolj razžvrkljali jajca, ali ste jih pekli na previsoki temperaturi in jih morda presušili, ali imate pravo ponev in še kakšna običajna zagata bi se našla. Brez skrbi, kajti kisla smetana vse reši. Rezultat? Kremast in bogat zajtrk, ki se mu ni moč upreti.

Anthony pa je bil velik ljubitelj mesa in mastnih pregreh, zato se temu ni ubranil tudi v svojem bogatem jutranjem obroku. Grobo nasekljana in hrustljavo zapečena slanina je tako še ena pika na i, ki njegova umešana jajca naredi hudičevo in pregrešno dobra.

Sestavine za 2 osebi


- 2 rezini slanine
- 4 razžvrkljana jajca
- sol in poper
- 2 žlici nasekljanega drobnjaka
- 2 žlici kisle smetane

Priprava


1. Ponev segrejte in v njej hrustljavo zapecite nasekljano slanino.

2. Zmanjšajte temperaturo in odcedite malce maščobe. Dodajte jajca in jih mešajte, dokler se ne spečejo, nato ponev umaknite s štedilnika.

3. Primešajte še kislo smetano, sol, poper in drobnjak.
Priporočamo še: Pet živil, s katerimi lahko nadomestimo jajca

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 2.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

jajcaAnthony Bourdain

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.