Odprta Kuhinja

Turška pica

A+   A-
Malce drugačna.



Testo
- 40 dag moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- 2 žlički soli
- 1 dl oljčnega olja
- 2,5 dl mleka
Nadev
- 30 dag mlete junetine
- 1 čebula
- 2 papriki
- 1 konzerva pelatov
- sol, poper, 2 žlički rdeče mlete paprike (sladke ali pekoče)
- 150 ml belega vina
- 150 ml vode
- 20 dag sira (denimo trapist, gauda)

Priprava


1. Navedene sestavine zgnetemo v testo in pustimo 30 minut vzhajati na toplem.

2. Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in papriko, dodamo meso in pražimo, dokler ne spremeni barve. Dodamo vino in začimbe, dušimo, dokler tekočina ne povre.

3. Dodamo pelate in vodo ter dušimo, da tekočina izpari, občasno premešamo. Testo razdelimo na pet enakih delov, vsakega razvaljajmo po dolgem (v oval) in premažemo z nadevom.

5. Robove zvrnemo na noter, vrhove pa stisnemo, da dobimo obliko čolna. Potresemo z naribanim sirom, robove premažemo z jajcem ter pečemo v ogreti pečici pri 200 ºC približno 20 minut.
Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 13.9.2018 ob 15:09

Več iz te teme:

picaturška pica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja