Turška pica

Malce drugačna.

Testo
– 40 dag moke
– 1 vrečka suhega kvasa
– 2 žlički soli
– 1 dl oljčnega olja
– 2,5 dl mleka
Nadev
– 30 dag mlete junetine
– 1 čebula
– 2 papriki
– 1 konzerva pelatov
– sol, poper, 2 žlički rdeče mlete paprike (sladke ali pekoče)
– 150 ml belega vina
– 150 ml vode
– 20 dag sira (denimo trapist, gauda)

Priprava

1. Navedene sestavine zgnetemo v testo in pustimo 30 minut vzhajati na toplem.

2. Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in papriko, dodamo meso in pražimo, dokler ne spremeni barve. Dodamo vino in začimbe, dušimo, dokler tekočina ne povre.

3. Dodamo pelate in vodo ter dušimo, da tekočina izpari, občasno premešamo. Testo razdelimo na pet enakih delov, vsakega razvaljajmo po dolgem (v oval) in premažemo z nadevom.

5. Robove zvrnemo na noter, vrhove pa stisnemo, da dobimo obliko čolna. Potresemo z naribanim sirom, robove premažemo z jajcem ter pečemo v ogreti pečici pri 200 ºC približno 20 minut.

Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana