Odprta Kuhinja

Vaniljev toast z malinami

Odpri galerijo
A+   A-
Ideja za zajtrk ali posladek.


Sestavine za 1 osebo


- 4 kosi polnozrnatega toasta (lahko tudi dva, tri dni star kruh)
- maslo
- žlica rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja
- žlička vanilje
- pest zamrznjenih malin (lahko tudi sveže)

Priprava


1. Pekač namastimo z maslom in vanj zložimo polovičke toasta. Posujemo jih z rjavim sladkorjem in zamrznjenimi malinami.

2. V posodi ročno zmešamo jajci in sladkor, da se zmes malo zapeni, dodamo nestepeno sladko smetano in vaniljo ter dobro premešamo.

3. Prelijemo čez toast. Pečemo na 180 stopinjah 25 do 30 minut, da se zlatorjavo obarvajo.

4. Posujemo z malce sladkorja v prahu in takoj postrežemo.

Recept in fotografija: Ana Bulat
Priporočamo še: Pet zajtrkov, ki jih moramo znati pripraviti prav vsi
Datum Objave: 7.4.2018 ob 05:04

Več iz te teme:

malinetoast

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja