Odprta Kuhinja

Veganska bolognese omaka

Odpri galerijo
A+   A-
Da porabite, kar je na vrtu.


Sestavine


- velik jajčevec
- oljčno olje
- sol in poper po okusu
- 5 strokov česna
- žlička suhega origana
- kilogram paradižnikov
- šopek bazilike
- kozarček izkoščičenih črnih oliv
Priporočamo še: Testenine z bolonjsko omako, kot jo pripravi Meghan Markle

Priprava


1. Segrejemo pečico na 200 stopinj. Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Jajčevec narežemo na približno en centimeter velike kocke, potrudimo se, da so enako velike. Posolimo jih in premečkamo. Po desetih minutah jih speremo in nato odcedimo na cedilu, kolikor se da. Stresemo jih na papirnato brisačo in jih obrišemo, nato stresemo v skledo, premešamo z žlico olja , solimo in popramo. Marinirane kocke razgrnemo na peki papirju in damo v ogreto pečico za približno 20 minut. Proti koncu je treba preverjati, morda bodo kocke mehke in rjavo popečene že prej.

2. Česen sesekljamo. Paradižnik narežemo na kocke. V večji kozici na olju popražimo nasekljan česen, da zadiši, takoj na to stresemo paradižnik, solimo in začinimo z origanom. Počasi kuhamo in mešamo vsaj pol ure.

3. Ko je paradižnik končan, dodamo v omako popečene kocke jajčevca, narezane olive in lističe bazilike. Odlična omaka za testenine je okusna tudi hladna.
Poizkusite še: Danes za kosilo: pašta fižol
Datum Objave: 4.9.2018 ob 05:09

Več iz te teme:

brezmesne jediveganskošpagetibolognese

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja