Vetrnice s kokosom in marmelado

Za ljubitelje kokosa nedvomno eni boljših.

Za 45 piškotov. Priprava testa: 15 minut; počitek čez noč; priprava pred peko: 5 minut; čas peke: 12–16 minut.

Sestavine

Testo
– 225 g moke, 70 g masla, 2 žlički pecilnega praška
– krepak ščep soli, jajce, vrečka vaniljevega sladkorja
Nadev
– po 45 g kokosove moke in mletih oreščkov
– 125 ml marmelade

Priprava

1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

2. Penasto zmešamo maslo, sladkor, jajca in vaniljo, nato vmešamo suhe sestavine, da dobimo gladko testo.

3. Testo položimo na plast papirja za peko in ga razvaljamo v pravokotnik mer 30 x 20 cm.

4. Marmelado, kokos in oreščke v drugi posodi pomešamo v nadev. Namažemo ga na testeni pravokotnik, vendar pustimo centimeter testa ob daljši stranici nenamazan. Na nasprotni stranici začnemo zvijati, pri čemer si pomagamo s papirjem. Ko pridemo do konca, pritisnemo svaljek ob rob brez nadeva, da se testo zlepi skupaj. Razpolovimo in vsak kos ovijemo v aluminijasto folijo ter postavimo v hladilnik čez noč.

5. Naslednji dan pečico vklopimo na 190 stopinj in si pripravimo 3 pekače s papirjem za peko. Svaljka vzamemo iz hladilnika, odvijemo in narežemo na 0,5 cm debele rezine. Polagamo jih na pekač s papirjem za peko in pečemo 12–16 minut.

6. Ohlajene piškote povaljamo v raztopljeni beli čokoladi in nato v kokosovi moki.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana