Odprta Kuhinja

Vitaminska solata

Odpri galerijo
A+   A-
Vitamini bodo iz sklede kar poskakovali.


Sestavine


- endivija
- mlada čebula
- jabolko
- jabolčni kis
- poper
- sol

Priprava


1. Endivijo očistimo in narežemo na trakove. Razrahljamo jo, speremo v skledi hladne vode, ki smo ji dodali žličko kisa za osvežitev, ter pustimo na cedilu.

2. Pri res mladi čebuli, debeli za en prst, lahko uporabimo skoraj vse, komaj odebeljeno čebulico, steblo in vsaj tretjino zelenih listov. Narežemo na kolobarje.

3. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišče, nato narežemo na kar najbolj enako velike kocke.

4. Jabolčni kis (količino odmerimo glede na to, kako močan je, raje manj kot več) zmešamo s soljo in poprom. Olje ni potrebno.

5. Solato naložimo v dve manjši skledi, pokapljamo s prelivom in ponudimo z rezinami opečenega kruha ali lahkimi sendviči.

Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 13.4.2018 ob 11:04

Več iz te teme:

solatavitaminivitaminska solata

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja