Vlagamo s Curry and Love: Bučna marmelada s citrusi in ingverjem

Shranke bomo vsak teden pripravljali z blogerko Klaro Avsenik, tukaj pa je njen prvi recept.

Buč je poleti v izobilju in jaz sem jih uporabila na malo drugačen način, kot smo vajeni: v marmeladi. Ta sladka aromatična stvaritev bo odlična na kosu kruha z maslom ali pa kot preliv po sladoledu ali pecivu.

Sestavine

– 3 kg bučk, olupljenih, očiščenih ter naribanih
– 2 l vode
– 170 g ingverja, olupljenega in naribanega
– 4 bio pomaranče
– 4 bio limone
– 2 kg želirnega sladkorja

Priprava

1. Večer pred pripravo marmelade namočimo limone in pomaranče v osoljeno vodo, zato da bodo čim bolj čiste.
2. Pomaranče in limone narežemo na tanke rezine. Uporabimo lahko tudi lupino dveh pomaranč in ene limone, lahko pa vse, a bo marmelada malo bolj grenka.
3. Bučo, vodo, ingver, pomaranče in limone damo v večjo posodo in kuhamo približno pol ure, da so lupinice agrumov mehke.
4. Dodamo sladkor, dobro premešamo in kuhamo še kakšno uro, da se marmelada zelo zgosti.
5. Nadevamo v čiste kozarce za vlaganje, zapremo ter postavimo na toplo mesto.

Preverite še: Marelična marmelada in močvirski oslad

Klara Avsenik
Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana