Odprta Kuhinja

Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Canned zucchini and fresh vegetables. Sliced zucchini with parsley and garlic, homemade vegetables preserves in glass jar
Odpri galerijo
A+   A-
Čudovit shranek z juga Italije, ki bo popestril prigrizke v vseh letnih časih.



Količine prilagajajte svojemu presežku bučk.

Sestavine


- mlade bučke
- bel vinski kis
- oljčno olje
- dober ščep morske soli ali po okusu
- čili
- šopek origana

Priprava


1. Bučke narežemo na tanka kolesca, ki naj bodo debeline 2 milimetra. Razporedimo jih na pekače, obložene s peki papirjem, in pustimo na soncu nekaj ur. Vmes jih enkrat obrnemo. Ko ovenejo in postanejo zgubana kot otroški prsti, ki so se predolgo namakali v morju, so nared.

2. Vodo in kis zavremo v razmerju 1:1 in posolimo. Dodamo še bučke in kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo.

3. Pripravimo kozarce: dno pekača pokrijemo s papirjem za peko in nanj položimo kozarce tako, da bo njihova odprtina obrnjena navzdol. Pečico vključimo na 100 stopinj in za 15 minut vanjo postavimo kozarce.

4. Bučke predenemo v še tople kozarce in dodamo nasekljan čili ter vejice origana. Prelijemo z oljčnim oljem, toliko da so bučke povsem pokrite, 1 cm pod robom kozarca pa mora ostati prostor.

5. Kozarce tesno zapremo s čistimi pokrovčki, ki smo jih obrisali z alkoholom.

Namig: Namesto origana in čilija pa se lahko poigramo z drugimi zelišči in dodatki, recimo s česnom in peteršiljem, kot vidite na fotografiji.
Priporočamo še: Stročji fižol v slanici in Kolumna Jerneje Jošar: Za lepe in zdrave bučke

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 28.7.2020 ob 13:07

Več iz te teme:

bučkeoljčno oljeshranki

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.