Odprta Kuhinja

»Vrtnice« v paradižnikovi omaki

A+   A-
Naredimo 2 večji ali 4 manjše – za dva.


Sestavine


- 2 manjši cuketi ali ena daljša
- 4–6 rezin pršuta
- večja bivolja mocarela
- nekaj listov bazilike
- sol, poper in oljčno olje
- 5 dl pasate

Priprava


1. Oprani in osušeni cuketi tanko narežemo na mandolini (lahko tudi z lupilcem!), da dobimo lepe, enakomerno debele rezine. Na krožniku jih naoljimo na obeh straneh, rahlo posolimo in popopramo ter pustimo nekaj minut.

2. Medtem narežemo odcejeno mocarelo na polcentimetrske rezine. Nato položimo na trakove cuket pršut in kos ali dva mocarele, pokrijemo z listom ali dvema bazilike, tesno zavijemo in spnemo z dvema zobotrebcema. Preostale rezine bučk narežemo (pravokotno) na paličice.

3. Domačo pasato samo zmešamo z malo (žlico) vode; če uporabimo kupljeno, jo pokusimo in prilagodimo/začinimo po svojemu okusu! Damo jo v kozico in vanjo zamešamo ostanke cukete in segrevamo. Ko zavre, dodamo vrtnice, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo 15 minut.

4. Odkrijemo in razdelimo v (globoka) krožnika. Ponudimo s popečenim kruhom, ki ga natremo s polovico česna!
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 8.10.2018 ob 17:10

Več iz te teme:

juhe in enolončnicebučkevrtnice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja